eller lokal konto

Talentstipend ga nye muligheter i Dublin

Alexander Aarøen Pedersen i studio
Alexander Aarøen Pedersen fra Storsteinnes var en av ti mottakere av vårt talentstipend i fjor. – Støtten har hjulpet karrieren min, og gjør meg ekstra motivert til å satse videre på min drøm, sier han.

I fjor vår delte Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge for første gang ut stipend til unge kulturtalenter i nord. Av 93 søkere var Alexander 1 av 10 som ble tildelt stipend. Samme høst dro han til Dublin, hvor han tar en master i filmmusikk ved Pulse College. 

– Det har vært en fantastisk tid her, og jeg har fått muligheter som jeg ikke har kunnet drømt om før. Snart skal jeg dirigere orkester, og spille inn masse av min egen musikk, skriver han i en e-post fra Dublin. 

Nye muligheter

Alexander har sendt oss en smakebit på arbeider han har gjort i løpet av tiden i Dublin. Blant annet har han arrangert, orkestrert og spilt piano på verket "Destiny of Michiko".
Se verket på YouTube 

Han har også lagd egen nettside: www.alexaaroen.com

Vil du søke på talentstipend? 

I år skal vi på nytt dele ut stipend til unge kulturtalenter i landsdelen. Er du mellom 18 og 35 år, bosatt i Nord-Norge, og driver med scenekunst, visuell kunst, film, musikk eller litteratur? Da kan du søke. 
Les mer og søk på vårt talentstipend her

Onsdag, februar 1, 2017 - 12:59