eller lokal konto

Støtte til fiolinisten Elisabeth Turmo

Foto: Linn Therese Gustavsen
Vi har gitt støtte på 100 000 kroner til fiolinisten Elisabeth Turmo (21) fra Mosjøen. Pengene skal brukes til studie-/reisestipend til fiolinutdanning ved Royal College of Music i London.

Elisabeth begynte å spille fiolin da hun var 7 år gammel. I en alder av 12 år ble hun en av de yngste elevene noensinne som er tatt opp til talentutviklingsprogrammet "Unge Musikere" ved Musikkonservatoriet i Trondheim. 

For tiden studerer hun ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun er midt i eksamenstida og hadde ikke anledning å være til stede under overrekkelsen torsdag 28. mai. Det var en stolt far, Sten Turmo som tok imot gaven på datterens vegne fra banksjef Atle Edvardsen ved SpareBank 1 Nord-Norges filial i Mosjøen.

Elisabeth er tatt opp som student ved Royal College of Music i London hvor hun skal ta "Master of Performance"-programmet fra høsten 2015.

– Det er en topp utdanningsinstitusjon, men det koster ganske mye å studere der, sier Elisabeth. Pengegaven kommer godt med og går til å dekke deler av skolepengene.

Les mer om fiolinisten på hennes nettside

 

Mandag, juni 1, 2015 - 15:14