eller lokal konto

Samisk fjellskole fikk støtte til gamme

Den lulesamiske barne- og ungdomsorganisasjonen DSJ har fått 60 000 kroner i støtte til den planlagte gamma over Hellmobotn.

- Dermed er prosjektet fullfinansiert. Når DSJ (DoajmmaSiebrre Julev-sàbme) neste år feirer 30-årsjubileum for organisasjonen og 20-årsjubileum for navnet markerer vi det med en ny, flott gamme i fjellene over Hellmobotn i Tysfjord kommune. Vi er veldig stolte, sier leder Elena Paulsen i en pressemelding.

Fjellglede og verdiskaping 
Målet med prosjektet er å skape fjellglede og økt bruk av utmark blant barn, unge og voksne i regionen, gjennom å tilby komfortabel og sikker overnatting på fjellet. Prosjektet skal også bidra til verdiskaping i småskala samisk reiseliv og gi stolthet over samisk kultur hos nye generasjoner. 

Dette blir Nord-Saltens fineste overnattingssted, sier prosjektleder Martin Rimpi, som nå skal jobbe videre med Statskog og kommunen om selve plasseringa. 

Bygginga vil arrangeres som kurs. Den kjente gammebyggeren Sander Andersen skal stå for bygginga sommeren 2016. Gamma vil plasseres i høyfjellsområdet ved turstien mellom Gjerdalen og Hellmobotn, og vil være åpent for allmenheten. Gamma vil være av høy kvalitet og skal blant annet ha isolert gulv, senger, ovn og gassfyring samt eget vedskjul og utedo.

Åpent for allmennheten
Det er første gang at Sparebankstiftelsen deler ut gave i dette markedsområdet. Og nettopp at prosjektet er åpent for allmenheten er av betydning for å kunne motta støtte. 

Martin Rimpi og Odd Levi Paulsen tok imot gaven som ble overrakt av banksjef Ann Aashild Hansen i Nord-Salten. De gleder seg veldig til å starte forberedelsene til selve byggeprosjektet. De var også veldig imponert over marsipankaken som var formet som en gamme, utført av lokal konditor. 

 

Fredag, september 4, 2015 - 10:03