eller lokal konto

Nytt samlingssted i bygda

Foto: Linn Hustad
Bygdelaget Samhold er nylig ferdig med oppføring av sin nye gapahuk i Sandvika, utenfor Tromsø.

Bygdelaget fikk den hyggelige beskjeden om at de fikk tilskudd til prosjektet i mars, kort tid etter at landet stengte ned på grunn av koronasmitte. Det glade budskap ble tatt godt imot av Ann-Kristin Holmeslet, primus motor og leder i bygdelaget.

– Å, så fantastisk, endelig noen gode nyheter. I en tid der inntektsgrunnlaget for utleie og aktivitet forsvant som dugg for solen, er dette veldig kjærkomment, sa hun.

Utendørs samlingssted

Med det nye uteområdet ønsker bygdelaget å skape et felles og gratis utendørs samlingspunkt i bygda. Her kan man ta en pust i bakken, samles rundt ildstedet, nyte vakker utsikt og søke ly for vær og vind. Gapahuken vil nok bli flittig brukt av både små og store i tiden fremover.

– Vi tror dette vil ha en positiv effekt for den fysiske helsen og gjøre dørstokkmila noe mindre, sier Holmeslet.

God dugnadsånd

Gapahuken er reist på dugnad, og det er lagt ned mange dugnadstimer blant bygdelagets medlemmer. Det gjenstår noe dugnadsarbeid rundt gapahuken. Uteområdet rundt skal ferdigstilles og det skal ryddes for busker og kratt, slik at de minste får en fin akebakke til vinteren.

Gapahuken fikk sin ilddåp under styremøtet til bygdelaget, tidligere i høst.

– Vi er strålende fornøyde, dette blir det nye samlingsstedet for både små og store i bygda, forteller Ann-Kristin Holmeslet.

Bygdelaget Samhold. Foto Linn Hustad.

Bygdelaget Samhold. Foto Linn Hustad.

Bygdelaget Samhold. Foto Linn Hustad.
Fra venstre: Ann-Kristin Holmeslet, Bjørn-Emil Fredriksen, Ketil Vassbotn og Stephan Nilsen.
Foto: Linn Hustad.

Søke støtte?

Ønsker du å søke støtte til et prosjekt for din frivillige forening? Neste søknadsfrist er 15. november. Her kan du lese mer om hva vi gir støtte til.

Mandag, oktober 19, 2020 - 18:45