eller lokal konto

Milliongave til etablering av Myrsnipa samværssted

Sammen med SpareBank 1 Nord-Norge har vi gitt 3,1 millioner kroner i gave til Kirkens Bymisjon Tromsø, til kjøp av ei leilighet. I leiligheten er det etablert et møtested der barn som er under barnevernets omsorg kan møte sine foreldre under trygge og gode rammer.

Leiligheten har en hjemmekoselig atmosfære og er innredet barnevennlig.

– Det er fantastisk å få lov til å være med å bidra til at samvær mellom foreldre og barn i fosterhjem kan skje i slike hjemmekoselige omgivelser. At det skjer i lag med de profesjonelle og dyktige ansatte i Bymisjonen er ekstra hyggelig og gir oss trygghet, sier Lars Nymo Trulsen, banksjef hos SpareBank 1 Nord-Norge i Tromsø.

God og trygg møteplass

På Myrsnipa kan barn og foreldre være sammen om ulike aktiviteter som å lage mat, spille spill, tegne, se på Barne-TV eller gjøre lekser. Samværene foregår i hovedsak på dagtid, men det er også mulighet for samvær med tilsyn på kvelder og i helger. 

- Vi er stolte av å bidra til å sikre en god og trygg møteplass for foreldre og barn som ikke ser hverandre så ofte. Dette er et tilbud som gjelder for alle kommuner i hele landsdelen, forteller Hans Olav Karde, daglig leder i Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

Vil skape gode minner

På Myrsnipa er de opptatt av at samværene skal skape gode minner. Å kunne møtes i ei koselig leilighet med stue, kjøkken og soverom som er fullt møblert, det alminneliggjør samværet. I situasjoner der foreldre må samarbeide med kommunenes barnevernstjenester om å møte barna sine, kan det av og til være vanskelig, både for foreldre og barn, å få til ei god stund.

- En viktig forutsetning for trygge og gode samvær er å gjøre det forutsigbart for barna. For gjennom samværet skapes det også minner og forventninger til neste møte, sier Astrid Mikalsen, leder for Myrsnipa samværssted.

Populært tilbud

- Siden oppstarten i 2018 er det gjennomført 87 samvær i leiligheten. Hittil i år har vi allerede hatt 46 bookinger, forteller Astrid.

Har du spørsmål om Myrsnipa samværssted? Ta kontakt med Astrid Mikalsen på e-post: astrid@bymisjontromso.no eller på telefon 947 91 789.

Dette er en felles gave fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og SpareBank 1 Nord-Norge.


Omtale i media:

Nordlys (Pluss-sak)
iTromsø (Pluss-sak)

Onsdag, februar 20, 2019 - 17:38